ایجاد محتوای وب
توسعه محتوای وب (انگلیسی: Web content development) فرایند تحقیق، جمعآوری، نوشتن، سازمان یافته کردن و ویرایش اطلاعات، برای انتشار در وبسایتها میباشد. محتوای وبسایت ممکن است شامل نوشتهها، گرافیک، تصاویر، موارد ضبط شده، فیلمها یا دیگر محتواهای دیجیتال باشد که میتواند از طریق یک سرور پروتکل انتقال ابر متن پخش شده و بوسیله یک مرورگر، نمایش داده شود.
توسعه دهندگان محتوا و توسعه دهندگان وب
زمانی که شبکه جهانی وب ایجاد گردید، توسعه دهندگان وب نیز خودشان محتوای آنلاین را توسعه دادند یا اسناد موجود را اصلاح نمودند و آنها را بوسیله زبان نشانه گذاری ابر متن(html) کدگذاری کردند. با گذشت زمان، حوزه توسعه وبسایت تکنولوژیهای بسیاری را در بر گرفت. در نتیجه برای توسعه دهندگان وبسایت، فعالیت در این حوزه با توجه به نیازمندی به مهارتهای بسیار متفاوتی که میبایست دارا باشند، دشوار گردید. توسعه دهندگان محتوا، متخصصان توسعه دهنده وبسایت هستند که مهارتهای تولید محتوا نظیر طراحی گرافیکی، توسعه چند رسانهای، نگارش حرفهای و مستندسازی را دارا میباشند.
آنها میتوانند محتوا را در وبسایتهای موجود یا وبسایتهای جدید ادغام نمایند، بدون آنکه از مهارتهای فناوری اطلاعات نظیر برنامهنویسی به زبان اسکریپت و برنامهنویسی پایگاه داده استفاده کنند.
توسعه دهندگان محتوا یا توسعه دهندگان محتوای فنی همچنین میتوانند نویسندگان فنی باشند که اسناد فنی ای را تولید میکنند که به افراد کمک میکند که نسبت به یک محصول یا سرویس و نحوه استفاده از آن اطلاعات کسب کنند. این اسناد شامل کمک آنلاین، کتابچه راهنما، کاغذهای سفید، مشخصات طراحی، راهنماهای توسعه دهنده، راهنماهای استقرار، یادداشتهای انتشار و … میباشد.
توسعه دهندگان محتوا همچنین میتوانند متخصصان بهینهسازی موتور جستجو(SEO) یا بازاریابی اینترنتی باشند. کیفیت بالا و محتوای منحصربه فرد چیزی است که موتورهای جستجو به دنبال آن هستند؛ بنابر این متخصصان توسعه محتوا نقش مهمی را در فرایند بهینهسازی موتور جستجو ایفا میکنند.
موضوعی که اخیراً توسعه محتوای دنیای وب را تحت تأثیر قرار داده، استفاده از محتوای کلمات کلیدی است که آهسته آهسته با هدف دستکاری یک موتور جستجو فراهم شده است. این امر باعث میشود تا کسانی که حقیقتاً متخصصان نگارش محتوای وب هستند، کارکرد خود را از دست بدهند.
هدف از طراحی نگارش محتوا، درخواست اطلاعات از ماشینها (الگوریتمها) به جای مردم و جامعه است. متخصصان بهینهسازی موتور جستجو (SEO) معمولاً محتوا را به دایرکتوریهای مقاله ارسال میکنند تا وبسایت خود را در هر موضوع، توانمند سازند. دایرکتوریهای مقاله بسیاری به بینندگان اجازه میدهند تا محتوای ارسالی را مجدداً منتشر نمایند با این تعهد که تمامی لینکها حفظ و نگه داری میگردند. این روش امروزه، روش بهینهسازی موتور جستجو(SEO) برای بسیاری از وبسایتها شده است. اگر محتوا با توجه به قوانین کپی رایت بهینهسازی(SEO) نوشته شود، محتوای ارسال شده برای ناشر (محتوای رایگان دوستدار SEO برای یک صفحه وب) و نویسنده (یک لینک که به وبسایت او ارجاع میدهد، بر روی یک صفحه وب دوستدار SEO قرار میگیرد).
بررسی اجمالی
روشهای متعددی برای چگونگی شروع توسعه محتوای وب وجود دارد. با این وجود، در جایی که (شبکه جهانی وب) با بیشتر از ۲۵۰میلیون وبسایت از تاریخ دسامبر ۲۰۱۰ و راه اندازی ۴/۲۱ میلیون سایت جدید تنها در سال ۲۰۱۰، ملاحظه میگردد، نشان میدهد که یک وبسایت میبایست یا مختص مخاطبان خاص باشد، یا محتوای اورجینال و دست اولی داشته باشد که آن را از وبسایتهای مشابه متمایز کند یا اطلاعات معمول و رایج را با راههای جدید ارائه نماید تا در نتیجه بتواند بدینوسیله در میان سایتهای مشابه متمایز و ممتاز گردد.
گام اول، مشخص نمودن نوع سایتی است که میخواهید توسعه دهید (و به خوبی از دلیل آن آگاهی داشته باشید). توسعه دهندهای با نام John December در وبسایت خود، توجه عمده سایت خود را، پیوندهایی به منابع اطلاعاتی مفید مطرح میکند «من به طور مداوم برای کشف، ارزیابی، شرح، برنامهریزی و پیوند به منابع آنلاین کار میکنم تا بتواند به بینندگان سایت من کمک کند». او این مسیر را به عنوان اولین گام برای توسعه محتوا پیشنهاد میکند. از آنجایی که محتوای یک وب سایت، جوهره اصلی جذب و حفظ مخاطب است، ترکیب محتوای شما میبایست مستقیماً با هدف مشخص شده سایتتان و مخاطب همگام باشد. به عنوان گام اول، میتوانید مجموعهای از ویژگیهای محتوایی که مرتبط با فعالیتهای مخاطب، علایق و موضوعات مورد نظر مخاطب میباشد را تهیه کنید. به عنوان مثال، یک سایت پیرامون یک نمایشگاه علمی تحصیلی میبایست لیستی از از قوانین نمایشگاه، مکان نمایشگاه و جزئیات رویدادهای پیش رو، اظهارات داوران و شرح پروژههای برگزیده در گذشته را تهیه نماید.
رویکرد جدید
امروزه محتوای وب دیگر منحصر به متن نیست و در حوزه رسانههای سمعی و بصری وارد شده و گسترش یافته است. این حوزه شامل کلیپهای ویدیویی و ارائه ها(Presentation) بوده و میزبان دیگر اشکال رسانه تعاملی که میتواند توسط موتورهای جستجو انتخاب و برداشت گردد نیز، میباشد. صاحبان محتوا نیز به شکل فزایندهای بر شبکههای حفاظت محتوا متکی میباشند تا سرقتهای محتوایی را بررسی کنند و اطمینان حاصل نمایند که محتوای آنها در وب، منحصر به فرد و یکتا بوده و تکراری نباشد.
منبع: ویکی پدیا